Аз съм д-р Ивайло Якимов, а преди да продължа с биографията ми, бих искал да споделя с Вас част от моите лични лекарски убеждения.

Никога не поставям спортистите, с които работя под общ шаблон, дори и в случай на еднакви диагнози. Напротив, при мен всеки един атлет получава индивидуален подход и внимание. Често хората, които търсят помощта ми имат не един здравословен проблем, което понякога изисква мнението на медицински специалисти от различни терапевтични области. В такива моменти, разчитам на професионалната ми връзка с дългогодишните ми партньори в здравето и спорта!

Лично аз в живота си съм преминал през редица здравословни проблеми. Като активен спортист, макар и не на елитно ниво, познавам изискванията и спецификите в живота на спортиста. Преживял съм спортните травми като фрактура на пръст, мускулно разкъсване, тенис-лакът и други. Като студент по медицина и вече като лекар, претърпях две артроскопии на коляно, което ми позволи да опозная „на свой гръб“ и постоперативната рехабилитация.

Върху себе си съм изпробвал редица хранителни режими, тренировъчни програми за сила и мога да кажа, че повечето назначения и медикаменти съм изпитал първо върху себе си! Именно това преимущество винаги ми дава спокойствие и увереност в работата ми със спортисти.

Здравното ми досие може да бъде допълнено от преболедуване от SARS-COVID-19 пневмония, както и пост-COVID-Синдром, където отново съм прилагал моя терапевтична схема, водеща до страхотни резултати и в спортно направление.

Опитът ми в шест държави мe направи отворен към новите методики или по-нетрадиционни подходи при различни здравословни състояния. Знам, че медицината по света е многолика и винаги може да се научи нещо ново и полезно!“