СПОРТ И ХРАНЕНЕ ПО ВРЕМЕ НА И СЛЕД БРЕМЕННОСТ

По време на бременност в съзнанието на една жена започват да изникват въпроси от всякакво естество, включително двигателна активност, спорт и хранене. Разбира се, бременността е индивидуална при всяка жена и може да протече по различен начин.

В случай, че няма противопоказания за двигателна активност, може да  се възползвате от опита на д-р Ивайло Якимов, който неведнъж е помагал на спортуващи жени да запазят активността си, в един от най-прекрасните периоди – бременността. Нагледен пример от практиката на д-р Якимов е и неговата съпруга, физически активна през целия период и на двете си бременности, включително и след раждане.

Д-р Ивайло Якимов работи в тясна връзка с Акушер-гинеколозите, проследяващи бременността на пациентката и консултацията с тях е задължителна.

След раждане, било то по естествен път или чрез оперативна намеса, жената има нужда от време да се напасне към новия ритъм на живот, съответно и да се възстанови физически. При някои жени това е лесен процес, а при други, тялото се адаптира една идея по-бавно. В такива случаи, може да потърсите професионалната помощ на д-р Ивайло Якимов. След консултация с него, той ще Ви предложи подходящ вариант, съобразен с Вашите потребности и желания.

Когато става дума за хранене по време на и след бременност, д-р Ивайло Якимов препоръчва да се направят не само стандартните измервания, а и провеждането на кръвен тест за хранителни потребности. Кръвният тест, за разлика от други тестове, показва моментните потребности от хранителни вещества по време на бременност, след раждане и особено в случаите на кърмене, когато оптималното хранене касае не само майчиното здраве, но и здравето на детето.