СПОРТЕН ТРАВМАТИЗЪМ

В случай, че сте претърпели скорошна травма или имате хроничен проблем, може да изберете измежду различни решения, които д-р Ивайло Якимов предлага. В зависимост от проблема, той ще Ви помогне да се върнете отново в играта за отрицателно време!

Д-р Якимов – самият той активен спортист, макар и не на елитно ниво, познава изискванията и спецификите в живота на спортиста. Професионалната му практиката включва редица разнообразни спортове, където неизбежно травматизмът е често споменаван термин.

За съжаление, травмите по време на спорт са неизбежни и неминуемо всеки един активен спортист се е сблъсквал с тях и то неведнъж. Спортният травматизъм обединява всички травми, причинени по време на упражнения, тренировки или състезания. От спортен травматизъм страдат не само професионалните атлети, но и хора спортуващи за здраве в свободното си време, а през последните години има значителен ръст в броя на подобни травми.

При д-р Ивайло Якимов ще намерите решения, съобразени с вида на травмата, спецификите на спорта, който практикувате, както и личните Ви потребности и желания по повод употреба на суплементи, медикаменти, храни, както и двигателна дейност.

Всички персонализирани програми, които д-р Ивайло Якимов изготвя, са съобразно изискванията на WADA (Световна Антидопингова агенция) – задължителен и ключов елемент при възстановяването на професионални спортисти.

Друг изключително важен момент при възстановяването от спортна травма е последващата превенция, така че да не се допуска травмата да стане хронична. Предвид многогодишния си професионален опит с различни спортисти,

д-р Ивайло Якимов има изключително задълбочени познания и интереси в посока превенция на травматизъм и предлага различни решения на атлетите.

търсете съвет от най-добрите в бранша

д-р ивайло якимов

“В живота си съм преминал през редица здравословни проблеми. Преживял съм спортните травми като фрактура на пръст, мускулно разкъсване, тенис-лакът и други. Като студент по медицина и вече като лекар, претърпях две артроскопии на коляно, което ми позволи да опозная „на свой гръб“ и постоперативната рехабилитация. Върху себе си съм изпробвал редица хранителни режими, тренировъчни програми за сила и мога да кажа, че повечето назначения и медикаменти съм изпитал първо върху себе си! Именно това преимущество винаги ми дава спокойствие и увереност в работата ми със спортисти.”